Foto
Flera av bilderna på denna webbsida är skannade runt 1995 med första generationens skanner och dålig skärm, resultatet blev därefter, allt är omskannat men inte uppdaterat på webbsidan ( nästan 20.000 bilder blev skannade). Nu är det digitalt, fast emellanåt blir det  analogt som när det stämmer kan ge väldigt härliga bilder nu när skanningen kommit ifatt.

Jag fotograferar det som kommer i min väg och brukar ha med mig kameran i vardagslivet.

151016-20 Bilder med M8 handhållet utan blixt 1/20 sek,
Ungefär i mitten av webbgalleriet några bilder med Elmarit 28 mm, minimalt skärpedjup och inte riktigt rät vinkel mot motivet, några skitbilder ca. 10% av totala bildytan ISO 320.   Leopold Mozarts Taffelklavier ISO 640.

Artistbilder,  från konsertlivet med genrep, pausen med signering och kaffe och avtackning efter konserten, uppskattar den odelade och självsäkra glädje som artisterna uppvisar.

Tidningen Islandshästen, bilder från en trevlig tävling. Flesta bilderna med Elmar 135 (180 mm) bl4, kamera. M8

Utställning bildmuseet Umeå

Några av mina bilder finns på den här bildbyrån

Intebilder, bilder som inte blev tagna

Erfarenherter och uppgifter som kanske kan vara av intresse.

Stativ

Digitalkamerauppgifter

Skanning

Världens snabbaste kamera

Leica M8 före och efter IR filter

ISO160 - ISO1250, Tjejen med cigarren fotade med alla känsligheteerna, näst sista bilden 1250ISO på Ellen är lite underexponerad därav kornet, sista bilden ISO1250, samtliga cigarrbilder innehåller mer information än jag kan uppfatta med ögat.

Leica objektiv serienummer genom åren (bättre sent än aldrig)

 

Intressant artikel i LFI februari 2009 , jag tillhör nog de som gärna tar miljön som den är och ser som en utmaning att locka fram det intressanta, i de flesta miljöer finns redan förutsätningarna.