Bilar
2009-10-23 Bilen såld, kostnaden för det nioåriga ägandet blev totalt 478.999 kr, månadskostnad 4380 kr, dagskostnad 146 kr.
Värdeminskning 12.222 kr/år. 1722 mil/år.
Total milkostnad inklusive värdeminskning, skatt och försäkring 31 kr/mil.
Tycker att kostaderna ser förhållandevis anständiga ut, speciellt med tanke på att jag haft en bil som man gjort så oändligt mycket mer med än en vanlig bil och känt sig hemma i de flesta sammanhang samt inte känt av statusjakten som så många tycker är viktigt.

Det som återstår är bara revirmarkeringen på den övre bilden, en egenhet som dessa bilar har. Det nya fordonet är den svarta cykeln som påminner mycket om Discoveryn då den kanske är marknadens tyngsta cykel och trivs bäst på halvdåliga vägar men är mycket inbjudande att använda i de flesta sammanhang.

 
Under de  år jag haft bilen har det hänt en del, jag låter länkarna vara kvar som en historik.
2008-09-13 Jaha, så är äntligen tiden ifatt ,men inte designers, biltillverkare, biljournalister och politiker.
Så det blir till att vänta på en bruksbil som ligger på 1/2-litern per mil. Egentligen en fullständigt onödig situation då tekniken finns. Tyvärr har en enkel majoritet av befolkningen medvetet valt väldigt enkla personer som politiska företrädare som egentligen skulle skapa regelverket för utveckling av bilar, nu betalas priset... När man funderar på ny bil är det naturligtvis totalkostnaden som är en av de avgörande skälen till vilken bil man väljer. Här spelar designen en avgörande roll, att bilen är byggd så att den går att använda, serva och reparera. Det kan inte vara meningen att en liten plogkant eller liknande mer eller mindre leder till att bilen behöver renoveras för mycket stora summor.

S Hallands LR 2007 Luciaglögg

LR träff i Linköping 2005

Ett inlägg i Land-Roverklubbens forum, om förvandlingen från bruksfordon med bra prestanda till skyltdocka

Den ultimata biltesten

Från en Jeep/Landroverträff 2002

Div bilder

Mitt engagemang i Svensk Landroverklubb

Om min Landrover

Diskussioner om Landrover

Våra kulturskatter