Ett utdrag ut Landrover-Klubbens verksamhet, det som är intressant här är hur Land-Rovern som företeelse har förskjutits från funktion till enbart ett häftigt varumärke. Man har rätt att förvänta sig en bil med vettiga egenskaper och bra ekonomi.
I dagarna våren 2006 har tom. Amerikanska hummer kommit ut med en H3 Jeep som är anpassad för terrängkörning och väger lika mycket som den klassiska Range-Rovern. Men med 1,32 i blandad körning med en kraftig motor och all övrig utrustning. Med detta i minnet kan man vara säker på att det går att få fram vettiga fordon med hyfsad bränsleekonomi, säg 0,8 blandad, eller Lexus hybrid. som väger lika mycket som Range-Rovern och H3 som drar 0,8 blandad. En vettig Jeep-bil enligt detta koncept skulle hamna på 0,5 blandad.  Detta kunde vara verklighet nu.....
Ted99 Online

Grupp: Forum Medlem
Antal inlägg: 16
Gick med: Sep. 2004
Skickad: 19 Nov. 2004,21:08 EDIT QUOTE

HEJ!
Att Umeå är svårt ur seriöst Landroverperspektiv beror på att här gäller det att ge rätt intryck, inte mer.
Det kan ex.vara tämligen chickt av  någon akademiker att skryta om sin Landrover för att därigenom få en extra merit till konferensen på ICC i Birmingham osv.
När det är dags för verkligheten blir ju naturligtvis konsekvensen att det gäller att hålla sig borta för att inte bli avslöjad.
Det finns förstås andra verksamheter som enbart utnyttjar Landroverloggan som symbol för sina ändamål.
Jag skulle föreställa mig att träffar med intressanta resmål kan attrahera presumtiva medlemmar, blir till att fundera vidare. Även här är det knepigt då det sällan varken i folkmun eller officiellt talas om kvalitetsinriktade utflyktsaktiviteter. Mycket tid åtgår till att komma på något överhuvudtaget.


Normalt hejar Landroverägarna i landet på varandra dock inte  här, testade i dag på en välkänd  Defender 90, föraren såg ut faktiskt förbannad ut när jag hejade.


Resultatet blir att vi som vill utnyttja bilarna så långt som möjligt, hålla nere kostnaderna, utbyta erfarenheter, få bärgningshjälp samt ha trevligt kan ha svårt att hitta varandra.
Nämnda saker är absolut nödvändiga att ha koll på om man ska ha en Landrover. Hur lätt är det inte att fastna på något fånigt ställe? Eller att få motorstopp!

Dock återstår frågan om de betalande medlemmarna i området, hur vill dom ha verksamheten? Jag är frågande. Förhoppningsvis kommer signaler om intresse med tiden.

Jag hoppas innerligt att du Pontus fortsätter med ditt uppdrag, du sköter det utmärkt.
Jag är ett mycket sämre alternativ.
Låt oss hålla på med vårt inspirerande och utvecklande jeepintresse som nu. Alltså ett samarbete med entusiaster som kör andra märken.
Håller ni på med fikaträffarna i Skellefteå?
Back to top
Profile PM 
 
pontus Offline

Grupp: Distriktsombud
Antal inlägg: 145
Gick med: Juli 2004
Skickad: 22 Nov. 2004,10:55 QUOTE

Japp, premiär till veckan:

1:a onsdagen i December kl 18.00 1 tr upp på Ainas.
Har personligen förhinder då, men verksamheten lever!
Jag håller med dej till varje bokstav i ditt förra inlägg, förutom att du skulle vara ett sämre ombud.

Jag kommer att fortsätta jobba för, och deltaga på träffar i Norrland, 4x4 intresset ligger mej nära hjärtat.
Jag ser däremot ingen som helst anledning att fortsätta göra det i den här klubbens regi- då dessa medlemmar inte behagar att deltaga.
Det känns bara som uttröttande arbete som ingen uppskattar, och därför lägger jag hellre min energi på att få med andra.

Kommer det som vi båda hoppas- signaler i framtiden från medlemmar om att de vill ha igång nån egen verksamhet så visst, då blir situationen en annan.


--------------
Tidigare 4x4 riggar:
80"-53, 80"-54, 109"-63,109"-69, RR-76, RR-78, IH Scout-78.
Aktuella 4x4 riggar:
Serie II rörchassie, Ford Econoline TD40
Aktuella resor:
Island 04, 06