Lokhålen fixade
På kurs, utbildning Traxx lok,
När vi kom fram till utbildningsplatsen den 9 dec 2010 möttes vi av denna vy, vårt lok är det gråa till vänster och i bakgrunden skymtar GC loket som fick mig att utbrista i riktiga glädjeovationer. Det var inte lätt att koncentrera mig på utbildningen efter att konstaterat att lokhålen försvunnit från GC.s nyrenoverade lok då det innebär en hel del för mig.
Det blev en synnerligen god whisky efter kursen så jag kunde njuta av segerns sötma, euforiskt.
GC loket i närbild , det gamla först med lokhålet i hörnet av förarhytten, ca 10 mm i diameter, längst ned där det genom fartvinden och ejektoreffekten fungerar som en utmärkt flöjt till kollegornas förtjusning, för att göra det hela fullständigt kommer det in massor av tågljud som skrammel och annat för att ytterliga förhöja njutningen av att vara en riktig lokförare.
Närbild på det nyrenoverade loket, snyggt och fint och som synes utan lokhål.
Loket har nu förutsättningar att gå tyst och fint, man ska veta att RC loken har en enastående komfort, faktiskt i många fall bättre än det nya loket vi nu får utbildning på, dock var just detta utbildningslok i perfekt skick men så är inte fallet med andra exemplar.
RC loket som åter fått en tät hytt är nu tyst och fint och jobbet blir en trevlig upplevelse.
Jag fick rätt vilket här är bevisat..
Alla bilderna här  de två sista bilderna från ett orenoverat GC lok med sina lokhål. Kan sägas att SJ och andra operatörer inte har dessa hål på sina lok.
Bilderna visar på ett vinterlandskap och naturligtvis är det tågkaos. I skrivande stund snöar det också och även nu är det stora problem med tågen. Kan problematiken sökas i den låga nivå som lokhålen får symbolisera ? Kunde man genom att hålla en bra nivå i tex. lokhålsfrågan få fram kvalificerade medarbetare då frågor som dessa fungerar som en bra testfunktion på medarbetarnas nivå.
Sammanfattningsvis kan sägas att GC på arbetsgivarsidan här har bevisat att jag hela tiden varit rätt ute och man tycker att de borde ge mig det erkännande som jag förtjänar, framför allt är detta ett exempel, katalysator, på hur viktigt det är att skapa en miljö där idéer kan komma fram och bli uppskattade då det innebär enorma vinster för företag och i det här fallet de anställda.
Det riktigt tråkiga är att kollegorna med facken i spetsen här visat en låg nivå,  rädsla samt ignorans. Tyvärr måste jag säga att det efter detta finns en förtroendekris som naturligtvis kommer med ett pris, jag tänker då i första hand på respekten gentemot arbetsgivaren.

• First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win. -- Ghandi •

Hela historien här