Släktträd USA länken

bilderna

1980 reste jag omkring i USA, en fantastisk upplevelse var att återknyta släktskapen med mina släktingar fyra generationer tillbaka, alltihop resultatet av att Matilda-Louisa utvandrade 1903 från  skogsmarkerna i Tokarp inte långt ifrån avfarten E 4 - Växjövägen 3,5 mil söder Jönköping.

En av släktingarna Kurt Larsson studerade i Uppsala under den här tiden så jag besökte honom tidigt på våren när jag planerade resan
Hans föräldrar i Rockford, Illinois, min släkting är  Virginia, hennes man Alan en trevlig person som lät mig besöka hans bröder över en stor del av USA
Här har vi Glen i Nashville, Tennessee. Tillbringade några dagar här och hann se  Grand Old Opera och några joints i countrykvarteren samt omgivningarna.
Nästa broder i Tuscon,Arizona, sanslöst varmt och klassisk vilda västernmiljö med halvöken. Saguarokaktus finns bara här, de på bilden är runt 150 år.
 
Sista brodern i släktkedjan, Santa Fe, New Mexico, en väldigt trevlig liten stad där det mesta man kan önska sig finns, omgivningarna var verkligen imponerande, vi besökte Los Alamos som inte ligger så långt ifrån och förstås även några av krogarna i samhället.