Kråkbert 2

 

....................... Daniel 12 år och Jonas 10 år har kommit in i sommarlovstemat som naturligtvis är Kråkbert . Fast ibland är det förstås som med alla barn att det tar sin tribut, och detta med att äta är ju inte alltid det lättaste att hantera. Kråkan uppfattar förstås barnen som sin familj och visar prov på förvånansvärd social kompetens.
....................... Detta kråkbarn, hungrig, sällskapssjuk, på bushumör, vill bara ha uppmärksamhet eller någonting annat , tja vem vet men för det mesta brukar mat och sällskap vara vad kråkan vill ha och får. Kråkbert är nu en liten bestämd herre som vet vad han vill och som gör sitt bästa för att få resten av familjen att anpassa sig till sina önskemål.
....................... Detta med att läsa och titta i tidningar är inte så dumt och naturligtvis så måste Kråkbert vara med .
....................... Fast ibland är man väldigt liten
....................... Sällskap med ett av grannbarnen, och Jonas och Ellen är det bästa man kan ha, för självklart vill man inte vara ensam även om man är en kråka. Denna sommar var det ovanligt mycket besök av barn och även en del vuxna som alla vill träffa den ovanliga familjemedlemmen. Kråkbert är väl medveten om att han hör hemma här och håller sig i regel inne på tomten och i huset. Självklart är Kråkbert fri att flyga som han vill, vilket han också gör.
....................... ..................
....................... Ellen och kråkan läser en bok med god behållning får man antaga.
....................... Ett uppfriskande dopp i vattnet som samlats i båten är inte alls så tokigt.
....................... ..................
....................... Vi är inne i Augusti senare delen och kråkan har börjat att bli stor. Kråkbert sover inte längre på sin privata pinne uppmonterad i skruvstädet i verkstaden utan har själv valt att sova i den stora björken i trädgården. Kråkbert är som han alltid varit väldigt noga med sina sovvanor . Klockan åtta på kvällen är det läggdags och kråkan sover till sjutiden på morgonen och då blir det ett himla liv om vi inte har dörren öppen. Kråkan är nämligen vrålhungrig och ska ha frukost, gärna tillsammans med oss andra på sin egen plats vid köksbordet som i regel består av ryggstödet på en av stolarna.
gå tillbaka till början