Tunnan
År 2000 var jag och hälsade på i Springbank och Islay och besökte alla destillerierna i områdena. Naturligtvis tog jag bilder inne i alla destillerierna, dock var ett par satta i malpåse så det fick bli bilder från utsidan i dessa fall.

 Här alla bilderna från Springbank där tunnan förvarades

 

 


Campbeltown med Springbank Distillery mitt i staden

Springbank har inte någon egen affär istället är det här på andra sidan gatan man köper deras whisky, som synes är sortimentet imponerande. De oberoende buteljerarfirmorna som Cadenheads här är duktiga på att hitta de rätta tappningarna

Från rundvandringen i destilleriet, den pensionerade whiskyexperten förklarade ingående de olika stegen i tillverkningen man kände sig nästan lite utvald då besöket var under lågsäsong och så pass tidigt att whiskyintresset kanske inte hunnit bli alldeles vanligt.

Destilleringen är en nyckelfunktion, vår guide berättade ingående om hantverket och  det är inte bara att köra igenom den blivande whiskyn genom destilleripannorna, destillatet körs flera gånger genom pannan tills det får de rätta egenskaperna som bl.a. visar sig i synglasen.

Bond no.5, här är jag på väg att besöka min tunna och ge den en kram.

Naturligtvis ska jag ha med mig en flaska från tunnan, observera den rustika filtreringen.

Denna godbit från 1950 som förvaras i warehouse no.3 är något alldeles extra, jag fick lukta i tunnan och det kändes verkligen lovande.

.