Har sedan ett år tillbaka (januari 2009) en måttsydd Ventilbomullsjacka, den är helt enastående används till allting i alla sammanhang funkar bra med kavaj under.  Eftersom den har dubbla Ventilbomullslager blir den dock för varm på sommaren.
Tyget användes till brandslangar och under andra världskriget som överlevnadsdräkter i Engelska flygvapnet när de flög över ishavet,  dräkterna  har samma säkerhetsnivå som moderna överlevnadsdräkter.
Hillary använde ventilbomullskläder när han besteg Himalaya.
Genom jobbet tillbringar jag mycket tid som flanör i Malmö, Göteborg och Stockholm och plötsligt infann sig ett lugn när jag gjorde mina trevliga promenader, efter lite funderande upptäckte jag att jag inte längre brydde mig om alla de affärer som skyltar med en uppsjö av kläder skor m,m. Jag använder numera energin till att gå rätt på krogen, kafét, musét eller vad det nu kan vara, inte minst blir upplevelsen i den vibranta stadsmiljön intensivare nu när man genomskådat en stor del av konsumtionsprocessen.

 

     
Beställd genom Akademin för natur och friluftsliv några min inåt landet från Falkenberg, uppsydd i Ulricehamnstrakten Ätraådalen , riktigt kul.

 


Sommartid använder jag denna ventilbomullsjacka, även den måttbeställd.
Tyget är från Jarys fritidsprodukter och specialcyklar i Växjö, han har nu även färdiga jackor från England som sys efter kundens mått.

 

Det finns flera Engelska klädfirmor , Orvis (USA) ,  Hilltrec Outdoor  Clothing ,och Westwinds Ventile clothing. Åtminstone en av dessa firmor gör jackorna utefter kundens mått. De ligger dessutom bra till i pris, inte dyrare än vanliga sönderdesigade kläderna i hopplösa material, oftast plastmaterial alltså goretex och liknande.