170119 Medelklassbus  -  Raggarbus.
Det är inget nytt under solen, läste nyligen Ivar Lo Johanssons bok , Jag tvivlar på idrotten, där innehållet håller alldeles utmärkt även i dag nästan 100 år senare.
Han filosoferar att vanligt folk som unga kunde bli lite vilda på dansbanan och kanske åstadkomma ett blåmärke på någon från grannbyn. När de busat av sig är det bra och de går vidare.
Däremot, idrottsfolket som trimmas in för sina uppgifter i unga år får inte leva ut och förblir barn livet igenom.
I dagens läge är det precis likadant med medelklassen som måste lyckas, framför allt vara formbara för sina karriärer, och busen blir därefter.

Kommuner signalerar "vi har öppna hjärtan......." och sen då ?
Om man tittar i valresultatet för 2014, sorterar på kommuner och där på Sverigedemokraterna ser man vad man förväntar sig samt att där det finns mycket Sverigedemokrater finns det lite Moderater och tvärtom.
Nu var det ju så att Moderaterna via Reinfeldt sagt med stor skärpa "öppna era hjärtan.....". Era hjärtan var det och det har det levts upp till.
De kommuner som vill öppna sina hjärtan , mest Moderater, är mycket lite representerade vad gäller flyktingmottagande.
Omvänt är de kommuner med mycket Sverigedemokrater stora mottagare av flyktingar, åtminstone är det så jag uppfattar det hela utifrån massmedias reportage om vad som händer ute i landet.
De bestämmande har hela skulden, snacka om att ställa till bus i den välartades värld.