En underbar miljö försvinner


 
Nuvarande miljö vid laxbron alldeles nedanför första fallen, här samlas laxarna och öringarna innan de vandrar vidare uppför Ätran.
Miljön är helt underbar det finns ingen bebyggelse som framgår av bilden och det är en plats som betyder mycket för de flesta. Jag har platsen som en riktpunkt vid min dagliga cykelutfärd längs Ätran . Ibland blir det fiske istället.
Om man tittar närmare på bakgrunden syns nybyggnation, detta sker år 2008 när de allra flesta begripit innebörden av en bra miljö. Ett bostadsområde håller på att växa fram alldeles ovanför strandlinjen.
Den nuvarande bebyggelsen finns exakt 300m från strandlinjen, nu hamnar den ca 70m från stranden.
     
Från Sparbankens entré , här framhålls vilken kick det är att bebygga på den fina kullen , byggbolaget är mycket glada att få bygga på ett 6000 år gammalt fornminnesområde.
Det gamla vanliga argumentet " vi bygger nya lägenheter som är fina" har alldeles säkert varit ett vägledande skäl att få bygga.
Jaha, men det är väl självklart att det vid nybyggnation byggs nytt , likaså är det självklart att det blir fina lägenheter, eller är normalläget att det byggs dåliga/fula lägenheter ?
Detta har politruckerna gått på med hull och hår. Såvitt jag förstått gäller det alla partierna ( har inte kollat detta).
Nästa argument som politruckerna fortfarande går på är " vi behöver plats". I Falkenberg finns utrymmen för flera byggprojekt typ Manhattan, men inte i direkt anslutning till strand. Det är bara att använda sina ögon och kolla kartan.

Vad frambringar denna mediokra kvalité på politrucker (Byggbolagets folk är i detta sammanhang bara tjuvar)?
Kvalitén på befolkningen som röstar fram dom så klart. En trist och oroande insikt.

     
Läsa innantill är ibland en uppskakande upplevelse.
Större bild.
     
Mäklarfirman har helt frankt stulit fiskeklubbens affisch och framhåller att värderna som fiskeklubben och medborgarna förvaltar  så att säga ingår i området. Prostitution och tjyveri är min slutsata. Man bygger inte så här respektlöst om man är en hederlig människa.
Vad ska vi ägna oss åt nu när miljön här är förstörd ? Ska vi delta i miljökampanjer för att rensa staden på cigarettfimpar, organisera uppsättandet av affischer så att miljön ska vara riktigt fin som det heter. Eller ska man verka för nya betongplattor på någon gatstump nu så att vi kan säga att vi värnar om miljön, allt för att lägga ut fina dimridåer. Det positiva i sammanhanget blir för min del att jag inte längre reagerar när folk förstör saker och ting längre, det är småpotatis. Beträffande banken som medverkar till det hela måste jag säga att jag nästan håller på bankrånarn med allt vad det innebär, de gör ju bara tillfällig och begränsad skada.


Ett utsnitt av vad som ska komma  ..

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
En dryg månad efter skrivandet av denna webbartikel får alla Falkenbergsbor
nedanstående folder i brevlådan.När man öppnar dokumentet får man veta att motion är nyttigt och att i Falkenberg ska vi minsann börja motionera på några gångvägar, ja det är ju en begärtansvärd tanke. Sjukvårdskostnaderna minskar rejält med bättre motion, apropå samhällsplanering syftande till att folk ska tycka om att vara ute.

Så var det gångvägarnas placering.

Bara enfaldiga människor accepterar en promenad i en oharmonisk miljö.
Verkligheten överträffar dikten ....

     
Nyligen ca.2007, bebyggdes tomterna alldeles bredvid museet i Falkenberg, ett monument över att vara allmänt bortkopplad då detta ser sterilt, tråkigt och ignorant ut och det är ödsligt och tomt i området som ligger längs Ätran. Man får tankebanor refererande till förorterna till Stockholm som byggdes hastigt, kanske är det  Falkenbergsbornas ambition att vänja deras ungdomar att flytta till de större städernas förorter och så här skapa tillvänjning ?