Perth

1997 var jag här några veckor  i samband med en konferens, det som slog mig var storstadens puls och det stenhårda regelverket som sa att ingenting får byggas inom  300m från stranden.
Det fungerar faktiskt och resultatet är en framåt stad med allt vad det innebär.

Det var roligt att uppleva den totala enigheten och stoltheten som delades av alla människorna, inte minst de som sitter i sina 60 miljonershus (60 miljoner år 1997!!) stax utanför skyddsområdet .

Resultatet blir att alla kan dela på det gemensamma området.

Alla bilderna

 

De svarta Svanarna på Swan river,  stán ligger 3 mil från Indiska Oceanen.
Kongressens invigning, Trends in Neurosciences,  Patologiavdelningen som var ansvariga för konferensen fick ett par år senare Nobelpriset vilket säger en del av vikten med en allmänt bra och inspirerande miljö Det var åtskilliga program i TV runt år 2004 om Perth  där de försökte förklara varför det är en inspirerande miljö här.
Inget utan undantag, hamnen är byggd alldeles vid floden, fast det kan man ju förstå. Vi var några som fick låna båten med guider, besättning och fri dricka under en hel dag.
Riktiga fester är aldrig fel.
Från en vinprovning som var riktigt trevlig. Det VästAustraliska vinet är rejält aromatiskt och dyrt. Lite mer av allt jämfört med de övriga Australiska vinerna.