140823 Demonstration i Limhamn nyttiga idioter har just hjälpt Svenskarnas parti några procent
Nyttiga idioter 1
Nyttiga idioter 2
Nyttiga idioter 3
 
140824,1700 Efter att tipsat kriminalpolisen i Malmö ringde de upp mig och höll ett förhör.
Självklart vill jag dra mitt strå till stacken.
För att göra det hela överskådligt inkluderade jag bilderna  från papperskorgen och lade ihop dessa med de utvalda, som står till förfogande.
Bilderna är tidsrelaterade ( i normaltid/vintertid) med 10 sekunders noggrannhet.

En av de skadade ungdomarna här, samma person som medvetet utsätter sig för fara här, han har sig själv att skylla och har aktivt förhindrat polisens försök att hålla torgmötet på en bra och demokratisk nivå, kanske att han finns även här.

Demonstranterna, alla i tydligt samförstånd, kastade bomber regelbundet  med ljudnivå som orsakar permanenta hörselskador för resten av livet, skador som är oändligt allvarligare än de som polisen åsamkade utan egen förskyllan i sitt arbete.

Jag och min kompis Patrik stod mitt i centrum för hästaktiviteterna bara 30 m från platsen där några demonstranter blivit nedtrampade, inte en enda gång kände vi oss trängda, vi kunde i god tid anpassa oss till hästarnas framfart, inga som helst problem, vilket framgår av bilderna, visserligen kunde jag som fotograf vara lite framfusig, men det gör jag helt på egen risk och naturligtvis får jag ta hela ansvaret om något händer.
 
Några kommentarer.

Här stod jag med min kompis ett bra tag, jag kunde inte låta bli att säga till polisen närmast, "ni har änglars tålamod",  "jag skulle inte klarat att vara så passiv" . Istället skulle jag vilja att polisen på ett tidigt stadium med all kraft hade stoppat de personer som kastar bomber. Min rättsuppfattning är av naturen sådan att de övriga demonstranterna skulle hjälpa till med identifiering, annars samtycker de till detta, det säger det mesta.
Jag har 1979-1981 varit ansvarig för 1 Maj demonstrationer med 4.500 eller var det 5.500 personer , skulle vi haft bombkastare bland oss skulle de genast blivit identifierade, polisanmälda och fasttagna. Naturligtvis skulle vi också aktivt tagit avstånd från och förhindrat att gatubusar utnyttjar situationen till att roa sig på sitt vis.

Här journalisten från Skånskan, (enligt egen utsago) i gul signalväst, jag kom i samspråk med honom och påtalade att det kunde vara bra att skriva om alla busar som dras hit, och våldet som demonstranterna utför som ger ett väldigt oseriöst och amatörmässigt intryck. Och väga in deras seriositet i det politiska då vi har ett val om tre veckor då förtroendet för politiker ska bedömas utifrån om det går att lita på dom i frågor som pension, sjukvård, äldreomsorg och annat som vi betalar in höga skatter till under våra 40 -åriga arbetsliv. Han svarade totalt undvikande och mumlade något om neutrala reportage, Skånskan har skrivit mycket vinklat från torgmötet där demonstranterna stod för friden och polisen stod för våldet, inte bra för förtroendet.

Enligt min mening ljuger majoriteten av massmedia rakt av, här SVD , det är inte för inte jag söker min information från andra källor. Denna gång kunde jag vara med hela tiden och bilda min egen uppfattning med stöd av nästan 200 bilder och andra människor på platsen, men så är det inte alltid.

Hästarna, jag intresserade mig extra mycket för hästarna eftersom de troligtvis är utbildade av samma person som var och  utbildade  i hästklubben jag varit aktiv i.

Skit in - skit ut.
Ungdomarna är spegelbilder av oss vuxna, det är ett mirakel att ungdomarna är så underbara som dom är om man ser till vuxenvärldens nivå.
Ledaren i Sydsvenskan 140827 del 1, del 2, usch.
Vuxenvärlden har bara två saker som kan stimulera intellektet, fotboll och melodifestival. Jag har funderat på hur jag ska uttrycka mig beträffande vuxenvärlden, nu kom ledaren som en skänk från ovan, tack Sydsvenskan.
Denna gång  stämmer verkligheten och tidningsartikeln.
Nivån känns verkligen i samhället, jag tycker inte det är kul att konsumera i denna miljö och sparar därför en hel del pengar.
Jag konsumerar prylar och nöjen i Europa, så här långt  Frankrike, Tyskland, Spanien, med tiden blir det fler länder.

Nu till det verkligt paradoxala, FotbollsVM i våras handlade inte om fotarbetssverige, de blev utslagna ganska tidigt.
Jag valde utifrån ländernas allmänna folkliga nivå att titta på, Frankrike - Tyskland 0-1, Brasilien - Tyskland 1-7, Tyskland - Argentina 1-0. Jag är nöjd.
Vinnarna har mer än fotarbete och råkar vara de länder jag trivs i.